Saturday, May 24, 2014

Gemuk

People constantly called me fat. Apa ingat aku minta ka nak jadi gemok, bulat etc macam ni hah? Mulut pandai mengata ja, hati orang tak pernah nak fikir.

Agaknya hina sangat kot jadi gemuk ni. Ok fine, habis SPM aku naik berat. Dulu 50++,habis SPM dah jadi 60. Okay gemok. Seluar tak padan. Baju kurung form 4 tak padan. Pakai apa pon tak cantik.

Sumpah sedih, terasa. Tak perlu kot nak berulang kali nak cakap bulat.. bulat.. Sakitnya hatiiiii tapi mampu senyum lagi. Ya, lebih tua daripada aku but takpayah nak buat aku feel bad sangat lah.

Di meja makan pula, baru nak makan sesuap mee, ayat ni pula dikeluarkan,"cukup cukuplah makan tu, awak tu dah makan banyak"

okay tears. lots of tears.

Harini sensitif sangat. Orang patut faham bila depa panggil someone tu gemok, esp girls, hati sensitif wo. Boleh depressed kot.

Sebab terlampau kecewa naik dah negative thoughts, i shouldnt eat, i should buy ubat kurus etc etc. Not good dear self.

Sumpah tertekan bila nak lose weight, diet exercise tapi takda hasil langsung. Salah aku jugak, expect fast result. Tapi faham kaan harapan orang gemuk macam aku ni yang orang yang kurus kurus fit fit takkan faham :)

Idk why but writing makes me feel better.

Ciao from this crazy ranting.


No comments:

Post a Comment