Monday, July 7, 2014

Outing!

Dari KPM Beranang nak pi bandar kajang senang je transportnya. Bas sentiasa ada. Every 10 mins camtu. But hati hati la, last bus dari kajang ke beranang is at 10 pm.

Tempoh outing kpm ni dari 7 am till 11 pm. Best kan? Haha.

Dari kpm, keluar lah melalui gate belakang, akan lalu ikut flat. Nanti bas datang kat situ. Ke kajang kalau naik rapidkl u415, dalam setengah jam la, tambang rm1.90. Kalau naik LH Mini Bus tu rm1.50 tapi lambat lah sampai. Haritu naik dalam 45 min oh.

Dari kajang ke terminal kajang jalan reko singgit je. Bas u40. Akan berhenti depan hi-fi liqour store.
Ke ktm kajang pula singgit ja. Naik bas mini tu. Yang ni tak cukup ilmu lagi nak explore.

Plaza metro kajang tu ada cinema.
Tapi kalau pi metro point kajang ada bowling, karok, piza subway n bla bla bla :)

Naik rapidkl ke tesco, 10 mins ja tambang rm1 .

Setakat tu la baru outing. Nak ambil gambar ke fotostat ke, pi la kat depan plaza metro kajang banyakkk ja kedai.

Alhamdulillah jumpa geng kaki merantau jugak. Nanti plan nak pi midvalley. Lepas raya sewa kereta pi PD ka mana mana ka. Sakan jugak ;) Rate kereta sewa viva manual sini rm80 for 24 jam. Bolehlaa tu. Hoho

Oklaaaa, nanti tulis lagikk :D

2 comments:

  1. Salam. dari kajang nk ke semenyih kena naik U415 kn. kat kajang, tempat nk naik bas tu kat mana? dekat dgn KTM ke? klu tak , dari Ktm tu macam ne nk pi tempat naik bas tu? tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. From owner, tmpt naik bas tu depan hi fi liquor store. 1 km from ktm. Dari ktm nk ke tempat bas kena naik teksi. Rm6.

      Delete